1- Espai Aquae

El centre museogràfic Espai AQUAE de Caldes de Malavella obrirà les portes amb l’objectiu de proporcionar al municipi un equipament cultural necessari per tal de transmetre el patrimoni i contribueixi al coneixement mitjançant una oferta estable de tallers didàctics i de visites guiades per a oferir tant a visitants puntuals com a grups organitzats d’escolars, científics o d’altres.


Espai Aquae

2- Terra de volcans

El municipi de Caldes de Malavella té unes característiques geològiques molt especials: està situat sobre un conjunt de falles que s’estenen per bona part d’Europa i que van generar una sèrie d’erupcions volcàniques al nostre territori.


Terra volcans

3- El taller del paleontòleg. El camp dels ninots

Espai destinat a fomentar la vocació científica entre el públic escolar a partir del coneixement que proporciona el jaciment del Camp dels Ninots, amb mètodes i tècniques emprats en els treballs d’excavació al jaciment del Camp dels Ninots.


El taller

4- Aquae calidae, la ciutat romana

L’existència de les aigües termals i la proximitat d’aquestes a la Via Augusta són la clau per entendre el sorgiment d’una important activitat balneària en època romana a la vila de Caldes de Malavella.


Aquae calidae

5- El recinte emmurallat medieval i el castell de caldes

Durant l’època medieval i moderna, l’ús de les aigües termals no va ser tan intens.


Muralla

6- La irrupció dels balnearis

El caràcter eminentment rural de la vila de Caldes de Malavella va experimentar transformacions molt importants a finals del segle.


Balnearis

7- La indústria de l’aigua

Les reconegudes propietats de l’aigua termal de Caldes de Malavella que s’oferia als balnearis van motivar que els qui no estaven allotjats en aquells establiments també en volguessin disposar, i aquest fet va afavorir que fos embotellada i distribuïda a molts indrets.


La industria