Calendari d'activitats anual

Consulta totes les activitats referents al Calendari Anual i no et perdis res!


Calendari Activitats Anuals

Llegenda de la malavella

La llegenda de la Malavella se situa a l’indret màgic de l’ermita de Sant Maurici i el Castell de la Malavella, lloc on es va vèncer a la senyora feudal, una dona vella, dolenta i misteriosa, per alliberar el poble de Caldes dels impostos i de la por davant la desaparició constant dels seus infants.


FESTA DE LA MALAVELLA: últim cap de setmana d’abril


Llegenda de la malavella

L’hereu Riera

Prop de l’ ermita de Sant Maurici es troba la masia de Can Riera, i una antiga tradició diu que la popular dansa de l’ Hereu Riera s’ originà en aquest indret… Diu que l’ Hereu Riera, ric propietari de Llançà, assistí una vegada a l’ aplec de Sant Maurici de Caldes de Malavella.


APLEC DE SANT MAURICI: 22 de setembre


L’hereu Riera

Llegenda de Sant Maurici

Cada 22 de setembre se celebra l’aplec dedicat a Sant Maurici i encara hi ha qui se’n recorda de quan una mà de fusta, simbolitzant la que va perdre en el seu martiri, era besada pels fidels. D’aquesta mà que els nostres pares i avis veneraven se’n contava una història.


APLEC DE SANT MAURICI: 22 de setembre


Llegenda de Sant Maurici

Els bandolers, el camí ral i la creu de la mà

El Camí Ral era la via de comunicació més important entre França i Barcelona, i en el seu pas per Caldes es bifurcava en dos camins, el d’interior i el de marina, en el punt que s’anomena La Creu de la Mà.


“LA FOREST MÉS PERILLOSA DEL PAÍS”


 


Els bandolers, el camí ral i la creu de la mà

La marieta salada

Sempre ha fet gràcia que l’escut del nostre poble exhibís una senyora nua prenent un mineromedicinal bany d’aigua calenta. La casualitat, la tafaneria i les veus de l’experiència han forçat que puguem afirmar que la noia en qüestió existí realment.


La marieta salada

Els gegants dels tres pujols

Al Caldes de l’època romana, anomenat Aquae Calidae, ja hi havia tres pujols d’on rajava aigua calenta; el Puig de les Ànimes, el Puig de Sant Grau, i el de les Moleres. I els romans foren els primers en aprofitar aquestes aigües i les seves virtuts miraculoses.


Els gegants dels tres pujols

La llegenda del gegant del pi d’en llimona

Tracta una llegenda popular que diu que és precisament el pi del gegant del pi, que fou llançat amb força pel referit gegant barceloní, com a demostració de valentia i ardidesa, i que va venir a caure en aquest indret de Caldes on encara avui resta solemne i esplendorós, com a prova de la bravura i de la fortalesa del gegant.


La llegenda del gegant del pi d’en llimona

Dites i refranys de Caldes

“Vés a Sant Maurici a deixar el vici”


“Hem arribat a Franciac, els goigs venim a cantar; si


voleu saber qui som,els poc-modos de Campllong”


“Aigua calenta i veta apretada, sangria encertada”Dites i refrenys de Caldes