La Font de la Vaca i altres fonts

Fonts d'aigua mineral i potable

Aquestes són algunes de les nombroses fonts que es poden trobar a Caldes:

FONT DE LA VACA

La Font de la Vaca és una font d’aigua mineral troba al bell mig del Parc de la Granja un projecte d’urbanització iniciat la dècada de 1920 que contemplava la construcció d’una ciutat-jardí per als estiuejants de Caldes. La font, d’estil modernista, rep el nom per una rajola amb la il·lustració d’un bòvid, que la corona.

FONT DEL CANTI

Font d’aigua potable. Existien la vella i la nova Font del Canti. La font vella, fàcilment identificable per un canti a la part superior, és situada al Carrer Girona i la seva funció original fou la de proveir aigua als veïns més propers. La font nova està situada davant l’Ajuntament en un petit espai coronat per unes fantàstiques glicines.

FONT DE LA PLAÇA PETITA

Font d’aigua potable. Anomenada també font de Can Calvet. Antigament era el proveïment d’aigua de tot el centre del poble per la seva situació estratègica just al costat de l’encreuament de camins medievals. L’aparença actual, imitació d’estil neoclàssic, és una actuació efectuada a la dècada dels 80.

 

En el passejar pel nucli de Caldes trobem d’altres fonts públiques d’aigua potable com a la Rambla Recolons, Carrer Reramuralla, Parc de les Moleres, Plaça de la Creu,…

Segueix-nos a Instagram

@visit_caldes