Fonts termals amagades

Les reconegudes propietats de l’aigua termal de Caldes de Malavella que s’oferia als balnearis van motivar que els qui no estaven allotjats en aquells establiments també en volguessin disposar, i aquest fet va afavorir que fos embotellada i distribuïda a molts indrets. D’aquesta manera, els pacients que no es podien permetre el luxe d’anar als balnearis tenien la possibilitat de beneficiar-se dels efectes d’aquesta aigua seguint el tractament des de casa seva.

Els templets dels jardins de Sant Grau varen ser construïts a la dècada del 1910 per Pau Estapé, un empresari del Maresme, que va adquirir al 1902 el Puig de Sant Grau per a explotar-ne les aigües. La Glorieta de Sant Grau conté al seu interior la Font de la Roqueta o de Sant Grau, i dalt del cupulí hi podem observar la figura de la deessa Higiea, que és la personalització de la salut, i del seu nom en deriva la paraula higiene. Una altra font brolla dins del Templet que hi ha pocs metres, la Font de l’Hospital.


Les aigües d’aquestes fonts actualment són embotellades sota els noms comercials San Narciso i Imperial.
Altres fonts termals no accessibles són les explotades per Vichy Catalan al Puig de les Ànimes. Es tracta de les fonts Cantera, Gran, Xica i del Fetge.
Finalment, un altra petita font amagada, però aquesta sí que és accessible, és la font del Balneari Prats, ubicada dins una petita construcció en el seu jardí.

Segueix-nos a Instagram

@visit_caldes