Balneari Prats

Plaça Sant Esteve, 7 Caldes de Malavella (17455) Localització

L’antecedent del Balneari Prats és un petit establiment termal que fundà la família Prats tot aprofitant l’aigua de la font de la Mina. El fenomen creixent de l’estiueig va propiciar que, durant la segona meitat del segle xix, es construís l’edifici actual al centre de la població.

El nou edifici, de gust eclèctic, que es caracteritza per l’ús d’elements arquitectònics d’èpoques diferents, va haver d’ampliar-se l’any 1912, seguint el projecte de l’arquitecte Eusebi Bona i Puig. Fou llavors quan se substituí l’antiga portalada d’accés per l’actual. Al costat de l’establiment termal, s’hi bastiren diverses casetes per allotjar-hi els clients, les quals foren enderrocades fa uns anys.

El balneari Prats embotellava “Agua del Balneario Prats” a petita escala, fins que l’augment de la demanda d’aigua amb gas va fer que s’unissin el balneari Prats i el balneari Soler per crear un nou embotellament anomenat “Agua Malavella”, de l’aigua procedent de la Font de la Mina. Aleshores es produí un canvi en la consideració que es tenia de l’aigua de Caldes: a més del consum adreçat als tractaments medicinals, a partir d’aquell moment fou considerada aigua de taula, amb el consegüent augment de la demanda. La planta embotelladora fou adquirida l’any 1985 per l’empresa S.A. Vichy Catalan.

Activitats relacionades

Segueix-nos a Instagram

@visit_caldes