Balneari Prats

Plaça Sant Esteve, 7 Web de l'establiment

L’antecedent del Balneari Prats és un petit establiment termal que fundà la família Prats tot aprofitant l’aigua de la font de la Mina. El fenomen creixent de l’estiueig va propiciar que, durant la segona meitat del segle xix, es construís l’edifici actual al centre de la població.

El nou edifici, de gust eclèctic, que es caracteritza per l’ús d’elements arquitectònics d’èpoques diferents, va haver d’ampliar-se l’any 1912, seguint el projecte de l’arquitecte Eusebi Bona i Puig. Fou llavors quan se substituí l’antiga portalada d’accés per l’actual. Al costat de l’establiment termal, s’hi bastiren diverses casetes per allotjar-hi els clients, les quals foren enderrocades fa uns anys.

El balneari Prats embotellava “Agua del Balneario Prats” a petita escala, fins que l’augment de la demanda d’aigua amb gas va fer que s’unissin el balneari Prats i el balneari Soler per crear un nou embotellament anomenat “Agua Malavella”, de l’aigua procedent de la Font de la Mina. Aleshores es produí un canvi en la consideració que es tenia de l’aigua de Caldes: a més del consum adreçat als tractaments medicinals, a partir d’aquell moment fou considerada aigua de taula, amb el consegüent augment de la demanda. La planta embotelladora fou adquirida l’any 1985 per l’empresa S.A. Vichy Catalan.

El nou Hotel Balneari Prats, rehabilitat el 2009 té un annex que encara conserva l’encant del seu temps i que alberga el Centre Termal. Allotjar-se a qualsevol de les seves habitacions, passejar pels amplis jardins, descansar a la confortable terrassa exterior de la cafeteria , seguir una alimentació saludable al restaurant i gaudir dels 34 graus de la piscina exterior d’aigua termal, són alguns dels moments que gaudiran durant la seva estada al Balneari Prats.

Plaça Sant Esteve, 7 | 972 47 00 51
info@balneariprats.com | www.balneariprats.com

Activitats relacionades

Segueix-nos a Instagram

@visit_caldes