Nova línia d’ajuts extraordinaris directes de 993 milions d’euros destinats a empreses i autònoms afectats econòmicament per la covid-19.

Divendres 18 Juny 2021

Us fem coneixedors del comunicat de la Directora General de Turisme de la Generalitat de Catalunya en referència la tramitació de ajudes extraordinàries per a empreses i autònoms!

Benvolguts/des,
He volgut que aquesta primera comunicació després del meu nomenament sigui per informar-vos de la posada en marxa de la tramitació per accedir a la línia d’ajuts extraordinaris directes de 993 milions d’euros destinats a empreses i autònoms que s’han vist afectats econòmicament per la pandèmia de la covid-19.
La meva trajectòria professional està vinculada al sector turístic i al món de l’emprenedoria. Entomo el repte de dirigir la Direcció General de Turisme amb moltes voluntats però una d’elles, per a mi cabdal, és apropar l’Administració al nostre sector i facilitar una interlocució directa amb cadascun dels seus agents.
Els ajuts que us comentava procedeixen de fons de l’Estat i estan destinats a 191 sectors que aglutinen prop de 190.000 companyies. El seu objectiu és cobrir els deutes pendents amb proveïdors, amb entitats financeres i el pagament de deutes derivats dels costos fixos. Aquests deutes han d’haver meritat entre l’1 de març de 2020 i el 31 de maig de 2021 i procedir de contractes anteriors al 13 de març de 2021.
Els beneficiaris de la línia podran ser empreses i treballadors autònoms que hagin realitzat l’activitat econòmica durant els darrers dos anys i continuïn el 2021, i que el 2020 hagin declarat un descens del volum anual d’operacions de més d’un 30% de la seva activitat, respecte a l’exercici anterior. Les empreses beneficiàries hauran de tenir la residència fiscal a Catalunya, excepte aquelles que tinguin una facturació superior, que poden presentar les sol·licituds, d’acord amb la normativa estatal, en diverses comunitats autònomes.
La sol·licitud dels ajuts es farà a través del tràmit d’inscripció prèvia. El formulari, disponible al portal corporatiu del Canal Empresa, es podrà presentar a partir del 21 de juny i fins al 30 de juny. Al portal Tràmits Gencat també es pot trobar informació detallada sobre l’obtenció dels sistemes d’identificació i signatura electrònica necessaris per poder tramitar la sol·licitud. L’ordre d’entrada de les inscripcions no es tindrà en compte per a l’atorgament dels ajuts. El Departament d’Empresa i Treball farà públiques durant els propers dies les bases reguladores dels ajuts.
D’altra banda, des d’Empresa i Treball també s’ha activat una línia concreta per a empreses de serveis on s’inclouen les agències de viatges detallistes i els serveis de lloguer d’esquí. Per a més detalls, podeu consultar aquest enllaç.
Espero que aquesta informació sigui del vostre interès.
Cordialment,

Marta Domènech i Tomàs
Directora general de Turisme
Departament d’Empresa i Treball
Generalitat de Catalunya

Comparteix