Màxima afluència de gent els dies de la Festa de la Malavella

Dimarts 30 Abril 2019

El divendres 26, dissabte 27 i diumenge 28 Caldes de Malavella ha celebrat la tradicional Festa de la Malavella.


Des de la regidoria de cultura i turisme es fa un molt bon balanç de la Festa de la Malavella d’enguany. Segons la regidora, Mercè Rossell, “ha estat una de les més multitudinàries que recordem, amb molta participació a totes les activitats i un ple absolut en els actes centrals com són la Dansa de la Malavella o la Nit de Bruixes i Bruixots”.


Aquest any la Festa arribava a la seva desena edició, i un cop acabada es pot dir que està totalment consolidada i arrelada al municipi. Com a novetat de l’edició d’enguany s’han ampliat els tallers, passant de només dos tallers infantils l’any passat, a sis tallers de manualitats, l’explicació de la llegenda de la Malavella en anglès i en el mateix idioma també el taller d’elaboració de postres dolços vinculats amb la llegenda. També en destaquen altres activitats infantils com és el maquillatge de fantasia.


Divendres la festa començava amb el pregó i l’entrega de les Malavelles d’or, plata i bronze que es donen a tres dones que aquest any fan 65 anys. La pregonera d’aquest any, anomenada Malavella d’Honor, va ser Empar Moliner que va llegir una versió pròpia de la llegenda que és l’eix vertebrador de tot el cap de setmana.

La Colla Gegantera i els Grallers Escaldats van simular el retorn de la Malavella i en Suc de Bruc mitjançant un ball de gegants a la Plaça de l’U d’Octubre.

Val a dir que en destaca de l’edició d’enguany que els beneficis de les banderoles es destinen íntegrament al projecte dels escuts solidaris #pelsvalents de la Policia Local de Caldes de Malavella, estan recollint fons per la investigació del càncer infantil.


Les activitats de dissabte començaven a les 12 h amb el debat amb la pregonera Empar Moliner a la biblioteca, i a la tarda hi havia la Rua de gegants a les 17 h que arribava a la Plaça Mauthausen, aquest any asfaltada, on s’hi balla la Dansa de la Malavella.

Aquesta és una de les activitats més multitudinàries de la festa, ja que al final de la dansa tot el poble, turistes i visitants, es sumen a ballar la tradicional Polka dels gegants.


A les 21 h va arrencar la Rua de bruixes i bruixots pels carrers del municipi, fins a arribar al carrer Trasmuralla on es va simular la història de la Malavella. Aquest també és un dels plats forts del programa, arribant a aplegar més de 1000 persones al parc per veure la representació.


La nit de dissabte va acabar al Parc de la Sardana amb l’actuació de The Queens of The Night.


Comparteix

Durant tota la tarda de dissabte hi va haver mercat esotèric, parades de productes relacionats amb la bruixeria, parades d’alimentació i servei de bar amb el Club de Volei Joves Caldes i el Club Esportiu Caldes. També es van repartir els premis del concurs d’aparadors i façanes i balcons que fan que cada any Caldes de Malavella estigui preparat per rebre la festa.


Diumenge es va pujar a Sant Maurici i es va visitar el Castell de la Malavella. Aquesta és una activitat que aplega moltes famílies que decideixen passar el darrer diumenge del mes caminant amb els gegants de la Malavella i en Suc de Bruc i, un cop a Sant Maurici, hi ha una explicació històrica del paratge.


A la tarda, també pensada per un públic familiar, hi va haver l’espectacle infantil, berenar i l’entrega de premis del concurs de dibuix de les escoles. La darrera activitat de la jornada va ser el llançament de pedres a La Malavella i en Suc de Bruc per fer-los fora del poble de Caldes.


Al llarg de tot el cap de setmana s’ha pogut gaudir d’una molt bona temperatura i en tot moment hi ha hagut molts visitants al poble, molts d’estrangers que no coneixien la llegenda. Per l’alcalde, Salvador Balliu “rebre la visita de tants turistes que no coneixen la nostra llegenda és un molt bon senyal, perquè ens dona la oportunitat de fer arribar les nostres tradicions més lluny. Estem sorpresos de l’afluència de gent, la Dansa de la Malavella ha estat espectacular i la mateixa tarda de dissabte no s’hi cabia al Parc de la Sardana on hi ha ubicat el mercat i les parades. És espectacular l’ambient que es viu al poble aquests dies”.

Demà dimecres 1 de maig es celebra la Cursa – Marxa de Muntanya de la Malavella que arriba ja a la 5a edició. És la darrera activitat de la Festa.


Al següent enllaç podeu descarregar fotos de la festa: https://photos.app.goo.gl/wza7uQj1ov9qhD9t5


Per a més informació:


Aida Fuentes, cap de comunicació

670 86 26 16

www.caldesdemalavella.cat