Caldes de Malavella a l’App dels Secrets de les Vies Verdes

Thursday 20 May 2021

Disponible una nova aplicació mòbil sobre els nous Secrets de les Vies Verdes de Girona

Es tracta d’una aplicació de descàrrega gratuïta que, a través del joc, apropa el patrimoni, la natura i la cultura de les rutes als visitants de totes les edats.

L’app es pot descarregar de manera gratuïta des del web (www.viesverdes.cat/secrets) i s’inscriu dins una estratègia de ludificació per fer possible que els visitants i els jugadors s’apropin, a través del joc, als elements patrimonials, culturals i naturals al voltant de les vies verdes de Girona.

L’aplicació serveix de guia per recórrer les noves rutes dels Secrets, que es van presentar fa dos mesos, fruit del treball conjunt amb els ajuntaments dels municipis i altres agents del territori.

Els nous Secrets proposats es localitzen actualment en set municipis: Ripoll, Sant Joan de les Abadesses, Amer, Anglès, Bescanó, Sarrià de Ter i Caldes de Malavella. Són rutes accessibles des de la via verda, per recórrer a peu o en bicicleta, que expliquen històries, llegendes i curiositats dels diferents municipis.

El contingut del joc:

El joc del vol. Consisteix a fer avançar un personatge recollint objectes relacionats amb les vies verdes i esquivant bombes. El fons per on avança el joc és un dibuix dels diferents municipis on hi ha alguna ruta dels Secrets de les Vies Verdes. Aquest joc es pot fer tant abans de visitar les rutes com durant la visita o després.

Joc de preguntes. Una vegada es visita una de les rutes dels Secrets de les Vies Verdes s’activa un qüestionari amb preguntes sobre la zona, mitjançant el qual l’usuari pot aconseguir punts responent correctament a les diferents preguntes.

Puzles. A mesura que es van visitant els punts d’interès marcats en l’aplicació, es van desactivant puzles.

Joc de pistes. Consisteix a trobar els objectes de realitat augmentada que hi ha amagats en els diferents punts d’interès. Mentre l’usuari està seguint la ruta d’un secret, quan arriba a un punt d’interès pot activar la càmera del mòbil i comprovar si hi ha algun objecte amagat. Aquests objectes estan relacionats amb la història de la ruta i expliquen alguna llegenda o curiositat. A mesura que es van descobrint els objectes, s’obtenen pistes per saber on serà el següent objecte amagat.

Share

Vols descobrir quins són els secrets de Caldes de Malavella?

www.viesverdes.cat/secrets