L’Espai AQUAE ja està obert al públic

Mircoles 15 Enero 2020

Avui l’espai Aquae obre de cares al públic per primera vegada. Es podrà visitar l’espai de dimecres a diumenge i festius.


 


Dimecres 15 de gener del 2020


L’Espai Aquae és un centre on es combina la recerca, la didàctica i la interpretació del patrimoni de Caldes. Un recorregut pel llegat natural i cultural forjat al llarg del temps per les seves aigües.


Aquesta és la informació que introdueix l’Espai Aquae en els fulletons informatius disponibles per tot aquell que visiti la instal·lació.


Aquest centre va presentar-se durant la passada festa major però encara no s’havia obert al públic, ja que faltaven  concretar petits detalls per a la seva gestió.


 


l’Espai Aquae estarà obert d’octubre a maig de dimecres a dissabte de 10 a 13 h i de 17 a 19 h i els diumenges i festius de 10 a 13 h. De juny a setembre l’espai obrirà de dimecres a divendres de 10 a 13 h i de 17 a 20 i els dissabtes, diumenges i festius de 10 a 13 h .


L’entrada té un cost de 3€, i la reduïda 2€ (per a nens i nenes de 6 a 12 anys, amb Carnet Jove, jubilats o grups de més de 15 persones). També s’ofereixen visites  i  propostes combinades per a grups escolars de visites al centre i tallers didàctics.


Per aquell que vulgui endur-se un record hi ha disponibles tasses, bosses, o llibretes i blocs de dibuix infantil relacionats amb la temàtica de l’Espai Aquae.


 


 


 


 


Comparte

L’espai Aquae


Està ubicat a l’antic castell de Caldes, en un centre d’uns 400 m2. Hi ha cinc espais diferenciats que acullen temàtiques diferents. Els diferents espais es diuen: Terra de volcans, Unes aigües espcials, L’aprofitament humà de les aigües, La indústria de l’aigua, Tallers i recerca.


De fet al final del recorregut hi ha un espai on els més petits poden treballar com si fossin veritables arqueòlegs amb la reproducció de l’excavació d’un bòvid sencer


A la planta superior hi ha un audiovisual sobre la tasca que es realitza al Camp dels Ninots, a més del laboratori on es treballen les mostres que es troben en cada campanya. Al recinte hi ha materials originals de fa 3,2 milions d’anys.


Per l’alcalde, Salvador Balliu: “és tot un orgull poder dir que ja tenim el centre disponible perquè el visiti tothom qui vulgui. Hem treballat molt en aquest projecte que explica els orígens de Caldes i la importància que té l’aigua per a nosaltres. Ara podrà veure-ho tothom i esperem que tingui molt bona acollida entre els caldencs i caldenques i entre la gent que ens visita”.